Promotia 2009 a Colegiului Biblic Est European


Festivitatea de absolvire a promotiei 2009 din cadrul Colegiului Biblic Est European a avut loc in 29 mai a.c. In vestimentatia traditionala a evenimentului si incarcati de emotii, proaspetii absolventi au primit ultimele sfaturi din partea profesorilor, conducerii scolii, dar si a colegilor mai tineri.

Lacrimile de bucurie invaluite cu regrete si-au facut simtita prezenta cand prof. Sanda Soporan in calitate de decan a absolventilor a luat parte la eveniment, desi se afla la o distanta de aproape 200 km. Prin intermediul convorbirii telefonice atat parinti, apartinatorii ai familiilor absolventilor, profesori cat si studenti au putut auzi pentru ultima data, strigate din catalogul anului III, numele sarbatoritilor.

Mesajul d-nei decan a avut menirea de a-i constientiza de importanta urmelor pe care fiecare individ le lasa prin viata pe care o traieste. In cei priveste urmele sunt un semn al umblarii cu Domnul Isus Hristos. Pentru a le intipari in memorie aceasta lectie fiecare absolvent a primit un cadou simbolic reprezentat printr-un breloc in forma de sandaluta ce purta inscrisul “I love Jesus”. Asa precum Pavel care odinioara a calcat pe urmele lui Hristos si prin modelul sau multi au fost mantuiti, tot astfel si cei 8 absolventi au fost chemati la o umblare prin amprentare. Urmele picioarelor lor “au menirea de a-i ajuta pe cei de langa ei sa gaseasca drumul spre cer.”Busola ce-i va calauzi pe calea dreapta o detine Domnul Isus Hristos.

Importanta mentinerii conectarii cu Dumnezeu a subliniat-o si prorectorul Florin Ghiurau prin exemplul Iotam, Imparatului lui Iuda care a ajuns puternic deoarece a urmat necurmat caile Domnului Sau. Indemnuri de a lasa urme demne de urmat si de a-si continua lucrarea constienti de prezenta lui Hristos in vietile lor au fost rostite si de profesorii Ionel Socaciu, Mariu Radu si Daniel Burtic. Indiferent de talentul fiecaruia, de darul primit singurul lucru care conteaza este acela de a fi “ascunsi in Hristos” spunea rectorul Lars Hornberg. In acelasi suflu Iuliu Centea le amintea ca “pretuirea divina valoreaza mai mult decat numarul neuronilor vostri, decat averea sau inaltimea voastra.”

Daca in cazul facultatilor laice studentii anului terminal lasa in mod simbolic celor ce-i urmeaza o cheie cu care sa deschida portile cunoasterii, studentii anului II din cadrul CBEE au primit cartea de capatai a crestinului, si anume Biblia. Pe langa diplomele simbolice ce atesta calitatea lor de absolventi acestia au primit si cate un toiag personalizat, ca semn al slujirii si calauzirii celor ce stau departe de Dumnezeu.


One response to “Promotia 2009 a Colegiului Biblic Est European

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: