Papa declara razboi prezervativelor distribuite in Africa

Papa Benedict al XVI-lea este de parere ca distribuirea prezervativelor in Africa nu este un raspuns impotriva raspandirii virusului HIV. De ce nu impiedica prezervativele raspandirea acestei boli? Raspunsul este simplu, latexul din care este facut prezervativul prezinta unele gauri numite „goluri”. Virusul HIV este „de 50 ori mai mic decat aceste gauri”, fapt ce duce la strecurarea lui in organism in ciuda asa numitei „barieri”. (sursa: http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/56-avertismente-despre-prezervativ)

„HIV/SIDA este o tragedie care nu poate fi depăşită doar cu ajutorul banilor, care nu poate fi depăşită prin distribuţia de prezervative, care pot doar să amplifice problemele”, a declarat Papa Benedict al XVI-lea. (sursa: http://www.antena3.ro/stiri/externe/papa-benedict-al-xvi-lea-problema-hivsida-nu-poate-fi-rezolvata-prin-distribuirea-prezervativelor_67209.html
De ce ar fi deranjat Papa de banii alocati prezervativelor, daca acestea ar ajuta cu ceva in stoparea raspandirii virusului HIV? Iar apoi ca si fata bisericeasca lumea se asteapta sa vorbeasca despre abstinenta sexuala, practicarea relatiilor sexuale strict in interiorul familiei, mai degraba decat de prezervative pe care poate nici nu stie cum trebuiesc folosite. A da sfaturi in necunostinta de cauza poate schimba ceva in mentalul celor la care vrea sa faca apel?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: